Sider

1/6/11

Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 85mm 1.8

Glemte visst å fortelle at jeg har kjøpt nytt kamera ;) Se hva jeg fikk i posten i går:

My new babies II

My new babies

Og det nye kameraet vs det gamle:
5D Mark II vs 450D/Rebel XSi

Jeg har jo drevet med dette i en stund nå (tre år?), og etter en viss periode merker man mangler i det utstyret man har. Jeg har siklet etter fullformat i en evighet, men det koster jo en del penger, så jeg har måttet smøre meg med tålmodighet og vente til tiden var inne. Grunnene til at jeg valgte dette kameraet er mange, blant annet enda mindre dybdeskarphet, myye bedre ISO-egenskaper og bedre fargegjengiving. Det er større og tyngre enn det gamle kameraet og ligger godt i hånden. At det er fullformat skader jo heller ikke ;)

85mm 1.8 er storebroren til 50mm 1.4 kan man vel si. Jeg har sistnevnte fra før av. Har hørt så utrolig mye bra om dette objektivet så jeg puttet det i handlekurven når jeg først var i gang. 50mm var ca 80mm på det gamle kameraet mitt (fordi det gamle kameraet har crop sensor), og er derfor mye videre på fullformat i forhold. Begge objektivene er fine til portrett, og det er vel i hovedsak det jeg kommer til å bruke dem til.

6 comments:

 1. Gratulerer med nytt kamera! Så gøy. :)

  ReplyDelete
 2. Svar/ Oi, hm. Hvilken små ting da? :/

  ReplyDelete
 3. Svar/ Tusen takk, og takk for at du sa i fra! Skal spør Markus om han kan få rettet om i de småfeilene med engang :)

  ReplyDelete
 4. ååh, såå misunnelig! :):) jeg får så lyst på nytt kamera når så mange kjøper seg det om dagen. hehe. men gratulerer:)

  ReplyDelete