Sider

1/27/12

Bloggportrett: Maiken Bull

Navn: Maiken Bull            
Alder: 21 år
Nettadresser:
Bilde av fotografen:

(Haha, dette er kanskje det jeg brukte mest tid på av alt ved dette intervjuet.)

Hvor lenge har du drevet med foto?
Jeg kjøpte meg speilreflekskamera sommeren 2008, og begynte vel litt smått å eksperimentere den sommeren. Og etter det har jeg bare blitt mer og mer interessert.

Hvorfor fotograferer du?
Mest av alt for min egen del. Fordi jeg elsker det! Jeg finner det nesten som en slags terapi og en måte å flykte fra hverdagen. Jeg kan skape en verden der jeg kan bestemme alt akkurat som jeg selv vil. Jeg elsker å uttrykke noe med bildene mine, og jeg legger hele sjelen min i de. Det  har vel også blitt min måte å kommunisere på, spesielt følelser og ting jeg ikke klarer å uttrykke ellers. Jeg har faktisk en del bilder som jeg aldri har vist noen, for de er så personlige at jeg ikke klarer å vise de fram. Men det er det jeg virkelig elsker med fotografi. Når jeg har tatt et bilde som virkelig uttrykker akkurat hvordan jeg har det, er da jeg blir mest fornøyd.

Fem bilder du har tatt som du er fornøyd med:


Den kuleste/morsomste/beste/mest givende opplevelsen du har hatt som fotograf?
Hmm. Jeg vant jo 10 000,- i reisegavekort for et av bildene mine I fjor, så det var jo ganske awesome! Også at er jeg nominert til årets fotoblogg i Vixen Blog Awards (med deg!:)) er jo noe som er veldig givende; det å få høre at all den tiden jeg bruker på bloggen og bildene mine blir lagt merke til.

Hvem/hva inspirerer deg?
Jeg bruker å sitte en del og bare bla gjennom masse bilder på nett, det er ofte inspirerende, de små hobbyfotografene, gjerne på min egen alder er det jeg ofte blir trukket mot. Ellers så er jeg veldig glad i å se på musikk videoer, det er så mange vakre musikkvideoer! Jeg så senest en i går, som ga meg en ide jeg skal bruke snart. Men mest tror jeg kanskje mitt eget humør er det som påvirker bildene mine mest. Og ofte spesielt hvis jeg har en litt dårlig periode, så merker jeg at jeg tar det veldig ut i bildene mine. Også plasser jeg passerer. Jeg har ofte en location i hodet når jeg skal ta bilder, men kan veldig ofte ende opp med å aldri komme frem, for jeg finner så mye fine steder på vei dit.

Tre fotografer du liker og hva liker du med dem?
Alison Scarpulla
Rosie Hardy
Charlotte Spetalen

Når det gjelder Alison Scarpulla sine bilder så liker jeg det særegne litt creepy hun alltid får frem. Det er som om jeg dras rett inn i et mareritt ved å se bildene hennes, noe som egentlig ikke høres så positivt ut, men jeg elsker det! Det jeg liker med Rosie Hardy er hennes kreative ideer og det surrealistiske hun får frem i nesten alle bildene hennes. Også at hun gjør mye selvportrett er også inspirerende, for det er noe jeg gjerne vil fordype meg mer i. Jeg er veldig fascinert av drømmer og mange av hennes bilder minner meg om det. Hun er flink til å eksperimentere og det er noe jeg vil bli flinkere til. Og ikke minst så er hun jo helt syk på redigering!! Charlotte Spetalen har så fantastiske undervannsbilder, og jeg vil bare lære hvordan hun gjør det egentlig!

Tre fotoblogger du liker og hva liker du med dem?
Velger å bare si to, siden jeg desverre ikke har så mye tid til å være oppdatert på bloggfronten om dagen. Så disse to er de jeg må ha for øyeblikket, og alltid titter innom når jeg sitter på internett i håp om et nytt innlegg:


Hilda Bordahl er en blogg jeg har fulgt lenge! Hun blogger veldig sjelden om dagen, noe som er litt synd, men bildene hun tar er alltid fantastiske! Det er alltid noe spesielt som treffer meg ved de bildene hun legger ut, uansett om det er av mennesker eller om det er landskap. Jeg tror mye av grunnen er evnen hun har til å redigere bildene, hun får så utrolige farger og stemning i bildene sine! Virkelig inspirerende!
Kitty Gallannaugh er også en utrolig evne til å få alle bilder til å se fantastiske ut. Spesielt måten hun setter sammen bildeserier! Det som også gjør hun til en bra fotoblogger er hennes utrolig vakre måte å skrive om fotografi på. Med sånn lidenskap og så utrolig reflektert. Et par av hennes innlegg har inspirert meg til å fortsette på de dagene jeg føler alt går galt med mine egne bilder. Vil anbefale alle å lese dette
på en tung dag!

Noen bilder Sunniva liker:

Beskriv, i korte trekk, din drømme-fotoshoot:
Åh, så vanskelig! Hmm. Kanskje å ta bilder av Emma Watson, under vann! Hun er så fantastisk vakker og jeg har et stort ønske om å prøve mer undervannsbilder! Og da kanskje få hjelp av Charlotte Spetalen, for hun er utrolig flink på undervannsbilder.

Hvilken fotosjanger er din favoritt, og hvilken liker du minst? Hvorfor?
Fotokunst er vel det jeg heller mest mot, med kanskje et hint av fashion. Jeg går jo på ’Photography in the Arts’ på Universitetet. Jeg syns at bilder får et helt annet uttrykk med en gang man har mennesker i dem, så jeg selv har hvertfall bestemt meg for at det er det jeg vil gjøre. Jeg liker å se på landskapsbilder, men det er nok kanskje den sjangeren jeg liker minst. Jeg syns ofte det er så mye likt, og i lengden litt kjedelig. Selvfølgelig finnes det unntak men jeg vet ikke om så mange virkelig gode landskapsfotografer (Må si at jeg er litt fascinert av bildene til Peter Lik) men jeg har ikke så stor kunnskap på det området, så føler at jeg ikke kan uttrykke meg så veldig om det. Men det er nok den sjangeren jeg liker minst tror jeg. Eller fotojournalistikk kanskje. Eller nei. Åh, jeg liker alt jeg! Haha. Men ja, sånn for min egen del så liker best jeg å ha mennesker i bildene mine for å skape mer følelser og originalitet.

Mangler du noen ganger inspirasjon eller motivasjon til å fortsette? Hva gjør du da?
Huff, ja så altfor ofte. Eller jeg føler nesten til enhver tid inspirert til å gjøre noe, men sliter ofte med motivasjonen til å komme meg ut og fullføre det, spesielt på de dagene da jeg ser alt eget arbeid som dritt. Jeg er litt for ofte selvkritisk, noe jeg vet veldig godt, men sliter med å gjøre snu den tankegangen. Men tja, hva gjør jeg? Venter egentlig.. Kanskje tar en runde gjennom bildearkivet mitt eller skissebøker og bare planlegger. For jeg vet at som regel så kommer det tilbake, det bare går litt tregt noen ganger.

Hva ønsker du å oppnå med fotografiene dine?
Jeg ønsker vel mest av alt at det arbeidet jeg legger i fotografi og at bildene mine en dag blir godt nok til å leve av. Dette er det eneste jeg brenner for og det eneste jeg kan se for meg som en jobb. Drømmen er jo å bli oppdaget, eller hvertfall såpass at jeg kan leve et godt liv av det. I tillegg vil jeg også gjerne inspirere andre, kanskje hjelpe andre. Det beste komplementet jeg kan få er å høre at det jeg gjør inspirerer, for det inspirerer meg igjen til å fortsette! Så ja, å inspirere folk, uttrykke meg selv og leve av det!

Har du noen råd til nybegynnere?
Det er viktig å tenke at alle har vært der du er akkurat nå, for alle starter på null. Og for å bli god i noe så må man bare prøve masse, feile masse og øve! Jeg ser tilbake på bildene mine fra starten og tenker herreguud noe så forferdelig, men så tenker jeg at det er litt fint også, for da har jeg jo hatt en fremgang, som til og med selvkritiske meg ser.

Aldri gå inn for noe 70,80 eller 90% hvis du virkelig vil, for da er det ikke noe poeng, hvis ikke selvfølgelig det er bare for hobby eller ikke er interessert i å ha det som et yrke. Men så mange i klassen min har så dårlig holdning, gidder ikke legge noe arbeid i det og jeg tror virkelig mange av de har tenkt at foto er et enkelt fag så det kan man bare spasere enkelt gjennom, men tror de har fått en liten oppvekker nå etter et halvt år, for det er det nemlig ikke!

Spør masse, spør folk som kan foto. Spør fotobloggere. Jeg føler meg enda som en nybegynner, jeg har så utrolig mye å lære, men hvis noen spør meg om hjelp så vil jeg mer enn gjerne hjelpe til hvis jeg kan. Og det er kanskje ikke så skummelt som å spørre en voksen, skummel fotograf. Det syns hvertfall jeg. Hehe.!

Kommentar fra Sunniva: Maiken ser jeg virkelig opp til! Bildene hennes er uttrykksfulle og får en til å tenke, noe som jeg synes er det beste med bilder eller kunst generellt. Jeg elsker den litt triste og melankolske tonen i mange av bildene hennes. De er ekte, og utrolig fine. Gøy at vi er nominert i samme kategori i Blog Awards (sammen med mange andre superflinke folk). Ser på det som en ære! :D
Alle bilder © Maiken Bull.

6 comments:

 1. Maiken er kjempe, kjempe, kjempeflink!!

  ReplyDelete
 2. Kjempemorro og interessant å lese!
  Maiken er utrolig flink, og jeg elsker å følge med på arbeidet hun gjør!:)

  ReplyDelete
 3. Maiken er kjempeflink! Det var faktisk det første fotobloggen jeg begynte å lese.

  ReplyDelete
 4. Gøy! :) Og takk for fine kommentaren på slutten!! Håper vi begge går videre i Vixen, det hadde vært så moro! :)

  ReplyDelete
 5. hun tar drit fine bilder :)

  ReplyDelete