Sider

2/19/12

It's been fourteen months since May

Fourteen months since May

Fourteen months since May II
Gamle bilder fra første uken på Danvik. Føles ut som en evighet siden, men samtidig har tiden gått utrolig fort. Dette var andre eller tredje dagen. Jeg visste ingenting om Ingrid og kjente henne ikke i det heletatt, og nå er hun en av de nærmeste vennene mine her. Vi ble altså venner fordi jeg spurte under lunsjen, eller middagen, om hun orket å bli med ut og stå modell. For hun gikk jo skuespill, og så var det så fint vær, og solen sto litt lavt men ikke for mye og... Hva skal jeg si? Tilfeldigheter. Vi hadde nok blitt venner uansett altså, men det er bare morsomt å tenke på i ettertid. De andre vennene mine husker jeg ikke hvordan jeg ble kjent med. Vi har snakket om det og ingen klarer å sette fingeren på det øyeblikket vi møttes. Er ikke det rart? At man ikke husker hvordan man møtte folk, hvordan man begynte å prate sammen…? Alt bare flyter sammen på folkehøgskole, ihvertfall i begynnelsen. Det er litt annerledes nå :)

Vi hadde besøk av Bjørn Opsahl på mandag. Han var veldig morsom og inspirerende. Inspirasjonen får ikke utløp noe sted da, for akkurat nå holder vi på å pusse opp studio, så jeg får liksom ikke fotografert noe. Snøen har ikke smelta helt enda heller, noe som betyr at Drammen ikke er på sitt vakreste for tiden. Så da er det uaktuelt å ta bilder ute foreløpig. Nå vil jeg ha vår! Samtidig så går tiden for fort... Snart er Danvikåret omme. Det er litt over 7 uker til vi reiser til Los Angeles. Og når vi kommer hjem så er vi straks ferdige på skolen. Og hva skjer etter det? Jeg føler at det å flytte tilbake til Trøndelag er som å ta to steg tilbake når det gjelder fotograferingen. Eller fem steg. Ti. Det er jo ingenting som skjer der. Jeg vil ut i verden og fotografere mennesker.

16 comments:

 1. Åh, de bildene her er så vakre!! og kjenner meg så igjen i det du skriver. man merker liksom ikke hvordan man blir venner, man bare blir det. og det er så fint :)

  ReplyDelete
 2. Jeg vil også ha deg ut i verden å fotografere mennesker og steder. Bildene du tok når du var på tur sist var jo bare helt fantastiske! Det øverste her var også nydelig! Kjempefine farger og måten du har rammet inne modellen på...

  ReplyDelete
 3. Åhh. Nydelige bilder, likte det i farger best.

  ReplyDelete
 4. Elsker at det skjer så mye i bildet, fantastisk!

  ReplyDelete
 5. Utrolig flotte portrettbilder! Fin etterbehandling. Gleder meg til å høre om turen i L.A! Du er kjempe flink til å fotografere. Stå på videre! Våren er like rundt hjørnet! Endelig.. :)

  ReplyDelete
 6. Ah, forståelse, forståelse. Jeg satt ofte sammen med venner fra Danvik og prøvde å finne frem til vårt første møte. Helt tomt i alles hoder. Men herregud, venner for sweet life!

  Hva skal skje med studio på skolen? Basic oppussing eller har Torstein spandert noe lumsk og flott til dere?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, vi bare maler veggene, lager nytt hyllesystem og diverse. Vi har bygget en vegg også, sånn at vi får egen sminkeavdeling. I tillegg skal vi ha fototapet på den ene veggen. Jeg tror ikke det er Torstein som er spandabel, det er nok læreren vår Ellen (vikar for Marte) som bare er ekstremt gira, haha :D

   Delete
 7. Fantastiske bilder!

  Jeg ser du går på Danvik fhs, så jeg lurte bare på hvordan det er der, hva dere gjor ol. Jeg vil nemlig ta ett år der til høsten, men er usikker på hvordan dagene der er. Tenkte det var greit å høre med noen som faktisk går der :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det er en kjempeflott skole med fine folk! Hva vi gjør? Eeeh.. vi ler masse, ser mye film, klager over maten og jubler når vi får noe ekstra godt servert. Noen spiller volleyball, andre har teatersport. Skolen er kristen så det er også noe som heter torsdagstreff hvor man snakker om hva man tror på og sånn. Veldig interessant, selv om jeg personlig ikke er kristen :) Folk finner på noe hele tiden.

   Skole fra mandag til lørdag, mandager er linjedag, tirsdager er infotimer, rektors time og andre ting, onsdager har blitt brukt til linjedag, i begynnelsen, valgfag på høsten og før jul, og nå litt forskjellig gøye ting etter jul. torsdager og fredager er linjedager, og lørdager kommer det som oftest en fra mediebransjen og har foredrag.

   Hvis du går her: REIS TIL ASERBAJDSJAN. Beste valget jeg har gjort. Bilder fra turen:
   http://fotosunniva.blogspot.com/2011/11/aserbajdsjan-med-danvik-fhs-2011.html

   Delete
  2. Det hørtes spennende ut! :) Lønner det seg å bo der? Jeg bor nemlig i Drammen fra før av.

   Og hvor mye foto bør man kunne før man begynner der? Jeg kan noe, men samtidig ikke fullt så mye. Jeg så bildene du hadde lagt ut fra Aserbajdsjan. Flotte, flotte bilder! :)

   Delete
  3. Tja… en sparer jo en hel del penger av å ikke bo her da, men den største delen med folkehøgskole er jo å bo på internat, så man mister jo mye av det sosiale når man ikke bor på skolen. Akkurat hva du skal gjøre der er opp til deg :) Jeg bor på enkeltrom og trives veldig med det, for da får jeg tid for meg selv, kan dusje så lenge jeg vil, slå av lyset når det passer meg, legge meg når det passer meg, rote og rydde når det passer meg (hehe), men det er også ganske dyrt. De som bor på dobbeltrom må ha større toleranse for andre folk, og det har vært mange som har mistrivdes med romkameraten, det vet man dessverre ikke før man møter hverandre (men de prøver så godt de kan å plassere folk som passer sammen ut fra det man skriver i søknaden altså).

   Du vet nok best hva slags person du er og hva som passer deg best, jeg visste at enkeltrom var det riktige for meg f.eks. :)

   Man trenger ikke å kunne noe om foto. Jeg kan en del (men absolutt ikke alt - heldigvis!!), og har ikke lært noe i løpet av dette året, men vi har full tilgang på modeller fra skuespillerklassen og andre folk som er villige til å hjelpe til, så det har vært veldig gøy å ta bilder her. Mange kunne ingenting om foto før de kom hit, så at du kan litt er nok mer enn mange andre :)

   Delete
 8. wow, nydelige bilder og kjempe flott redigering :-D

  ReplyDelete
 9. Åh, som jeg savner folkehøgskole når jeg leste dette!

  Var likedan med meg. Husker hvordan jeg ble kjent med James, fordi vi hadde kjøkkenvakt sammen. Og da snakket vi ikke så masse sammen før mot slutten, og det var så rart å tenke tilbake på etter vi ble kjempegode venner. Mens resten av gjenget husker jeg ikke når jeg møtte engang! Som du sier, alt flyter på folkehøgskole, og et år går så fort at det er skummelt. Kjenner enda savnstikk etter folkene, skolen, og hverdagen min på folkehøgskolen. Sukk.. Nyt den siste tiden din masse! :)

  ReplyDelete
 10. elsket bildet (eller bildene) :)

  ReplyDelete
 11. Nydelige bilder. Folkehøgskole er så kos, bare herlig.

  ReplyDelete