Sider

2/11/12

Photoshop tutorial: kontraster med gradient map

Jeg trodde helt ærlig at jeg hadde laget denne tutorialen for evigheter siden, men det har jeg jo ikke! Så da kommer den nå. Det er nok ingen hemmelighet at jeg er glad i kontraster, kanskje litt for mye noen ganger.. hehe. Og her er hvordan jeg gjør det:

Utgangspunktet:1) Gå til gradient map ved å trykke på ikonet nedenfor (eller gå til Layer -> New Adjustment Layer -> Gradient Map)

2) Gradienten skal være svart og hvit. Hvis den ikke er det, klikk på den og endre fargene. Sørg for at sort legger seg i de mørke partiene i bildet, og at hvitt legger seg i de lyse. Bildet blir svart-hvitt.

3) Endre blending-mode i layer-panelet til Soft Light

Resultatet:

4) For enda mer kontrast, sett blending mode på Hard Light istedet. Akkurat på dette bildet liker jeg det forrige resultatet best, men i mange tilfeller foretrekker jeg Hard Light fremfor Soft Light. Det kommer helt enkelt an på lys og farger. Akkurat her ble det litt for ekstremt selv for meg.

Resultatet: 

5) Hvis du synes det er nødvendig, kan du senke opacity til du får ønsket resultat.

Håper det var lærerikt for noen! :)

7 comments:

 1. Fint å lære litt nytt, her måtte jeg også bokmerke! Jobber alltid i curves, men har ikke noe imot å prøve noe nytt :)

  ReplyDelete
 2. Kjempefint tips! :) Gradient map kan brukes til så utrolig mye rart! Bruker ofte violet/orange-gradienten for å lage kontraster i tillegg til svart/hvitt.

  Har vært så dårlig å kommentere hos deg i det siste, så jeg summer det opp i en kommentar. Må bare si at du er så utrolig dyktig, og en skikkelig stor inspirasjonskilde! Bildene dine er helt fantastiske, Sunniva! :D

  ReplyDelete
 3. Takk for tips! Dette må jeg prøve :)

  ReplyDelete
 4. Tusen takk for godt tips! Det ble jo kjempefint :)

  ReplyDelete
 5. Godt tips. Liker ikke for mye av dette selv, men er gøy å eksperimentere...

  ReplyDelete
 6. Tusen takk for gode Photoshop- tips og så mange inspirerende bilder. :)

  ReplyDelete