Sider

2/10/12

Bloggportrett: Lill-Veronica Skoglund

Navn: Lill-Veronica Skoglund
Alder: 21
Nettadresser:
http://lillveronicaskoglund.com/
http://lill-veronica.blogspot.com/

Selvportrett av fotografen:


Hvor lenge har du drevet med foto?
Jeg kjøpte mitt første kamera i november 2007 og har drevet med foto siden da.

Hvorfor fotograferer du?
Jeg fotograferer fordi jeg må. Jeg har til tider et litt hat/elsk forhold til foto, da det er i tankene mine så og si hele tiden, noe som kan være ganske slitsom. Likevel så gir det meg så mye at jeg bare må. Jeg bare må.

Fem bilder du har tatt som du er fornøyd med:


Den kuleste/morsomste/beste/mest givende opplevelsen du har hatt som fotograf?
Hm, nå har jeg ikke en enkel hendelse som troner høyt over de andre, men synes alltid det er stas å få se bildene mine på trykk! Håper på mer av det i fremtiden!

Hvem/hva inspirerer deg?
Jeg kan finne inspirasjon i så og si hva som helst de gangene jeg selv er inspirert, og ikke i et fnugg de gangene alt av inpirasjon er helt forduftet. Men av store ting som jeg ofte tyr til så må jeg si musikk og barndommen min.

Tre fotografer du liker og hva liker du med dem?
Paolo Roversi, Tim Walker og Sally Mann liker jeg ekstremt godt fordi de klarer å fange noe jeg ikke klarer å beskrive som mindre enn magisk, og ja, de er bare så sabla flinke!

Tre fotoblogger du liker og hva liker du med dem?
Nå har jeg en hel haug med fotoblogger som jeg følger og liker svært godt, men nevner de tre her rett og slett fordi jeg liker det de kommer med veldig godt!

http://romainlecam.blogspot.com/

http://weliveyoung.blogspot.com/

http://thecompletetruth.se/

Noen bilder Sunniva liker:
Beskriv, i korte trekk, din drømme-fotoshoot:
Haha, nå er det mange drømme-shooter jeg har i hodet, men én jeg har som er litt mer definert enn andre er Kaizers Orchestra i et gammelt hus med utstoppa dyr og stearinlys og snirklerier og duppeditter som sammen skaper en fantastisk serie med bilder!

Hvilken fotosjanger er din favoritt, og hvilken liker du minst? Hvorfor?
Jeg er veldig begeistret for fashion, rett og slett fordi det er den sjangeren hvor jeg føler at nesten alt er mulig, og hvor jeg generelt sett finner en estetikk som tiltaler meg. Nå kan jeg sette pris på det meste av foto, men jeg føler at veldig konseptuell kunstfoto (av typen hvor du nesten må lese en stil om stykket for å få noe ut av det) er lite givende for min del.

Mangler du noen ganger inspirasjon eller motivasjon til å fortsette? Hva gjør du da?
Ja, det er klart! Jeg er i en litt inspirasjonsløs periode akkurat nå, men det som alltid får meg ut av det er jo at jeg har erfart, og derfor vet, at slikt alltid går opp og ned. Inspirasjonen og motivasjonen kan komme like fort som den forsvinner, det gjelder bare å huske på det og å presse seg gjennom tørketiden!

Hva ønsker du å oppnå med fotografiene dine?
Mer enn noe annet så vil jeg kunne leve av å fotografere, jeg vil se bildene mine på trykk, og jeg vil jobbe med folk som er på toppen innenfor sitt felt!

Har du noen råd til nybegynnere?
Læringskurven er veldig høy når man først begynner, og så jevner det seg mer ut etterhvert. Ikke få noia når du kommer til det punktet. Og ikke gi opp, enkelt og greit.


Kommentar fra Sunniva: Lill-Veronica har jeg fulgt lenge nå, og jeg synes hun har en veldig særegen og interessant stil som er iøyefallende og som inspirerer. Spesielt bildene hun tar av lillesøsteren sin synes jeg er utrolig fine! Klaffer det med barnemodeller så treffer det meg også på en helt annen måte enn noe annet, enten det er humoristisk, trist eller whatever. Barn er ærlige, uansett. Og det synes godt i bildene til Lill-Veronica. 
Alle bilder © Lill-Veronica Skoglund

10 comments:

 1. Tusen takk for at du ville intervjue meg! ^^

  ReplyDelete
 2. Bildene til Lill-Veronica er særegne og magiske. Jeg elsker det det med kofferten og kameraene! Kan ikke skjønne hvordan hun får det til, haha :)

  ReplyDelete
 3. Hun må jeg titte innom. Takk for "tips" :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. bare hyggelig! :D Kjekt å sende noen av dere fine lesere videre til flinke bloggere rundt om i verdensveven :)

   Delete
 4. OMG! It's such a perfect pictures!

  ReplyDelete
 5. Bildet med kofferten og kameraene var utrolig kult!

  ReplyDelete
 6. Lill-Veronica er en fantastisk fotograf!

  ReplyDelete
 7. Hun er råflink! Har fulgt henne lenge, men jeg får faktisk ikke kommentert bloggen hennes, aner ikke hvorfor.. Utrolig irriterende :/

  ReplyDelete