Sider

5/17/12

Wedding photography inspo

Broren min, Erlend, som etter å ha vært sammen med kjæresten sin HELE LIVET!!!! (nesten), fridde i fjor sommer. Jeg er jo jente, så bryllup = awesome. Og så bare.. spurte de om jeg kunne fotografere dagen da. Og jeg bare: eeeeeeehm jegvetikkeomjegtør. Og de bare: Ja men da sier vi det sånn da! Nice doing business with you!

Så da skal jeg vel fotografere bryllup i sommer da.

Her kommer et inspoinnlegg. Det er langt, med masse bilder, og er like mye til meg selv som det er til dere andre som trenger inspirasjon. Det er mitt mood board, liksom. Så kan jeg forhåpentlig roe ned Gretes (brudens) nerver et lite hakk. Minihakk. Eller kanskje gjøre henne enda mer nervøs, hvem vet. Forhåpentligvis ikke.. (Du har lov til å ringe og hyle litt i telefonen i så fall. ;))
Jonas Peterson (denne fyren er best. Enkelt og greit):


Kødder du med meg liksom? Jeg vil ha dette på veggen (la oss ikke snakke om hvorvidt det er merkelig å ønske andres bryllupsbilder som veggpynt). Les innlegget om bryllupet, det er verdt det, lover. Bildene er utrolig vakre, noen av dem legger jeg ut her, men gå og se på alle. Og les teksten. Dette gir meg frysninger hver gang:

All day we had this seagull circling us. During the ceremony he was sitting on the rock wall next to the wedding party and when I was shooting my portraits he was looking down from the sky. After I shot the photo of Jeff and Rachel between the two leaning trees, I showed it to her and Rachel burst into tears.
She quietly told me that her grandfather had promised her he would always look after her.
- When I die, I will come back as a seagull, don’t you worry, he said.

Rosie Hardy:
Det er nok ikke bryllupsbildene hennes hun er mest kjent for. Selvportrettene og konseptarbeidet hennes er jo veldig bra, men disse bryllupsbildene er ikke akkurat dårlige de heller.


(hahaha! Uff, stakkars de som falt. Men.. seriøst.. HAHAHA)Andreas Holm: Fant denne fyren mens jeg laget dette innlegget (som forøvrig tok flere dager fordi a) jeg er lat og b) jeg sluttet på Danvik, og det var veldig trist og vi grein masse og da er man liksom ikke i bryllupsmodus og sånn). Stilen hans er fotojournalistisk som jeg elsker, men fargene er sterkere enn i Jonas sine bilder f.eks, og det igjen er mer meg. Flink fyr!)


Sean Flanigan: Veeldig annerledes fra min stil, men jeg liker det. Jeg kan jo teknisk sett å redigere på denne måten, men det føles aldri riktig så derfor gjør jeg det heller ikke, selv om jeg har lyst mange ganger. Jeg prøver å ikke låse meg selv inn i en boks, men når ting ikke kjennes riktig så er de vel ikke det heller. Synes det er veldig fint da! Analogfeeling :) Mange av Seans bilder er nok analoge også, ekstra spesielt.
(Mens disse to igjen er veldig meg.)

Dere ser kanskje en viss sammenheng mellom bildene her. Jeg liker å bruke luft til å understreke noe i komposisjonen, det gjør så utrolig mye ut av bildet. Komposisjon er viktig! Jeg liker også ekte latter og glede, og jeg liker når brudeparet har mye humor og ikke tar seg selv så høytidelig. Ja, det er en viktig dag for dere, men hey.. hva har dere lyst til å huske om ti, tjue år? Hva har dere lyst til å se tilbake på? Gøye bilder som reflekterer gleden dere hadde den dagen og hva slags personlighet dere har? 

Jeg synes i alle fall at svaret på det er åpenbart. Selvfølgelig skal de fine, "ordentlige" bryllupsbildene tas også, men hvorfor ikke tulle litt i tillegg? Hvorfor ikke sette på dyremasker på bryllupsparet og forloverne slik at man ser, ok, helt dust ut? Hvorfor ikke få alle gjestene til å løpe mot deg og falle? Det er disse bildene som får dere til å le i ettertid. 

Jeg liker også at de mer ordentlige bryllupsbildene ikke er stive og er en sånn "se i kamera og smil" type of deal. Selvfølgelig blir det litt poseringer her, men de aller fleste brudepar er faktisk ikke supermodeller heller, så hvorfor forvente at de skal være det? La dem gjøre sin egen greie, ikke diriger dem for mye, for da blir det stivt og unaturlig med en gang. Gi dem tips til hva som kan gjøres, men ikke tving dem inn i en posisjon som ikke funker for dem, la dem finne ut av det selv. På den måten blir det mye mer naturlig og kanskje også vakrere? :)

Jeg vet ikke om bildene mine kan bli så fine som dette, men jeg håper ihvertfall at jeg ikke skuffer meg selv. Jeg tror det skal gå fint altså, så lenge folk lar meg arbeide i fred uten å fortelle meg hva jeg skal gjøre (mamma, I'm looking at you)... Grugleder meg :)

Flere som skal fotografere bryllup i sommer?


19 comments:

 1. Ja, bryllupet til sjefen min! 2. juni. Som deg, så gruer jeg meg litt. Så trengte å lese et innlegg som dette. Takk!

  ReplyDelete
 2. jeg har sååå lyst til å fotografere bryllup, men kjenner aldri noen som skal gifte seg, så... da vet jeg ikke helt hvordan man skal gå frem, haha!

  ReplyDelete
 3. og ja, lykke til!! liker selv veldig godt den stilen i bildene du har vist her - mye luft, og tullebilder! er sikker på at du klarer det superbra.

  ReplyDelete
 4. Jag har en bröllopsfotografering inbokad! Hade ett till på G men de gifte visst sig samma datum som de jag redan bokat in i sommar haha :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. haha, typisk! Kommer flere anledninger neste sommer, eller kanskje allerede til høsten? Hvem vet :) Lykke til!

   Delete
 5. jepp, eg ska fotografera barndomsvenninnå mi sitt bryllup. grue meg i hel. men det blir ein erfaring eg ikje vil vær foruten tror eg :)

  ReplyDelete
 6. Wow, for noen fantastiske fotografer!

  ReplyDelete
 7. Wow, fantastiske bilder av fantastiske fotografer. Jonas Peterson er min favoritt, bildene hans har en helt utrolig stemning i seg. Skjønner ikke hvordan han får det til!

  Jeg skal ikke fotografere bryllup i sommer nei, men jeg har utrolig lyst til å prøve en gang. Masse lykke til, du kommer til å klare det kjempebra :D

  ReplyDelete
 8. Fantastisk mye bra her! Dette innlegget skal spares og kikkes på for hvert bryllups som skal fotograferes i sommer! TAKK!

  ReplyDelete
 9. nyyyydelige bilder!!! her må du vel jammen finne litt inspo :D

  ReplyDelete
 10. Så utrolig kult, d e ein store ære :D Å eg e sikkår på att du komme te å jør ein fantastiske jobb, glede mg te å se resultate :D

  Fekk forespørsel om å fotografera et bryllup eg åg(neste sommar), men så ville faren te bruden jør d istedenfor. Men d viktigaste e att någen faktiske ville at eg sko dokumentera dagen deiras :D

  Masse lykke te!

  ReplyDelete
 11. Ååååååååååååhhh, nydelige bilder. Gleder meg til å se bildene fra bryllupet til E og G! :) De er så søte sammen, det er nok ikke det vanskeligste paret å ta bilder av. Det er forresten bare å øve seg, for du skal være fotograf i mitt bryllup også!!! Skal jo gifte meg med grandpa Ford, remember???

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nå var du veeeeldig søt da, Anne Caroline :) Jeg har også trua på bryllupsbildene da, for Sunniva er jo så utrolig flink og nøye når hun tar bilder og redigerer!

   – Grete

   Delete
 12. Jeg er nærmere fullbooket i i sommer, og det var mange fine, inspirerende bilder her! :) Bare husk på å sørge for at dere setter av nok tid til fotograferingen! Ofte når jeg har fotografert venner og bekjente har jeg nesten tatt det for gitt at jeg får masse tid, også.. folk undervurderer hvor lang tid det tar å fotografere på den store dagen.

  Lykke til! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det har jeg vært klar på fra første stund, jeg skal ha minst en time til portrettene :) Jeg kunne sikkert brukt lengre tid også, men jeg skjønner jo at det er andre ting som skal skje. Man tar det man får, liksom. Men skal det bli fine bilder så må man jo sette av tid til det også! Dette er jo fotojournalistiske bilder, så man er der hele dagen uansett. Så NÅR brudeparet har satt av tid spiller kanskje ikke så stor rolle (bortsett fra med tanke på lyset og sånn så klart). Jeg skal jo fotografere hele dagen uansett.

   Skal følge med på bloggen din! Fullbooket er gøy ;D

   Delete
 13. Tusen takk for alle de fine inspirasjonsbildene, Sunniva! Jonas Peterson er bare griseflink. Gleder meg til du skal ta bilder av oss – og resten av bryllupet! :)

  – Grete

  ReplyDelete